Winkelwagen

Wat doet een chi machine?


De chi machine en aerobe training

De enkelhouder van de chi machine beweegt heen en weer gedurende 15 minuten. De drie voornaamste functies zijn: verhogen van het zuurstofgehalte in het bloed, het energieniveau en de bloedcirculatie.
Je wordt vijftien min. zachtjes heen en weer geschud en deze massage maakt dat je ganse lichaam gaat bewegen in een golfend patroon, net zoals een vis zwemt in het water.

Wat de chi machine doet noemen we aerobe training. Het woord aerobe betekent “met zuurstof”. Aerobe training houdt in dat er gedurende langere tijd zuurstof aan de spieren geleverd wordt door de longen en bloedsomloop. Je vind op aerobe training meer informatie hierover.

Te weinig lichaamsbeweging zorgt voor:

De ervaring bij de chi machine?

Nadat de chi machine stilvalt na 15 minuten bewegen voelt men een "sterke tinteling, stromend door het hele lichaam". Dit is heel opwindend en kan enkele minuten duren. Daarom wordt ook aangeraden de eerste twee minuten nadat het toestel stilvalt niet te bewegen en de ogen gesloten te houden. Fouc je op je lichaam. Sommige mensen, die weinig of moeilijk iets in hun lichaam voelen zullen op deze manier leren hun lichaam beter te ervaren.
Bij de meeste gebruikers wordt de chi stroom zelfs gevoeld na een eerste beurt van slechts 3-5 minuten.

Gebruik
Voor het gebruik zet je het toestel op de grond en ga je liggen op de rug op een zo dun mogelijk matje. Hoe dikker de mat is (bv. de matras van een bed, hoe slechter de uitwerking. Immers je zakt dan teveel door de matras waardoor de beweging van het lichaam verzwakt wordt), De enkels liggen in de voetsteun.
Wanneer de chi machine, die werkt op standaard huishoudelijke elektrische stroom, ingeschakeld wordt, begint de enkelhouder van links naar rechts te bewegen, met een snelheid tussen 80 tot 140 keer per minuut.

Standaard duurt een sessie meestal 15 minuten, behalve tijdens een beginperiode of wanneer iemand veel fysieke rugpijn heeft. De sessielengte wordt dan geleidelijk opgedreven met een gemiddelde van enkele minuten per beurt.
Tijdens elke beurt wordt je bloed met zuurstof verrijkt.
Wanneer de beweging van de enkelhouder stopt is er onmiddellijk een beweging van chi-energie voelbaar van je voeten naar je hoofd en vervolgens naar je armen en handen.

optimale lighouding