Winkelwagen

Verwijderen van afvalstoffen


Beter werking van het lymfestelsel door verwijdering van afvalstoffen

De chi machine is speciaal ontworpen voor een betere doorstroming van bloedvaten en lymfeklieren, het versterkt het immuunsysteem, verhoogt het metabolisme, verbetert de atletische prestaties, masseert en ontspant de spieren en bevordert de vrijlating van de toxinen en afvalstoffen die van nature in uw lichaam worden opgebouwd. Wanneer het lichaam gezonder wordt, heb je overdag meer energie en slaap je ‘s nachts beter.

Het lichaam bevat meer lymfevocht dan bloed en heeft als belangrijke functie de afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Het lymfestelsel heeft echter geen pomp, (het bloedvatenstelsel heeft dit wel nl. het hart),  en er moet dus iets anders zijn waardoor het vocht kan verplaatst worden: beweging. Bij sommige chronische degeneratieve ziektes is het lymfatisch systeem geblokkeerd of verstopt, alsof er een soort gelatine in zit die zorgt voor slechte doorstroming. Een gezonde lymfestroom is daarom van vitaal belang. De chi machine doet de lichaamsvochten stromen en in beweging brengen. Dit is dus een uitstekende lymfedrainage. Heel interessant voor mensen die weinig kunnen sporten omwille van fysieke problemen, tijdsgebrek,... en geen beweging hebben.

Het lymfestelsel

Lymfe of lymfevloeistof is een kleurloze lichaamsvloeistof die door een apart vatenstelsel stroomt: het lymfatisch stelsel. Lymfe bestaat uit weefselvocht. In lymfe bevinden zich ook enkele witte bloedcellen (waaronder specifiek de lymfocyten) en lymfe wordt door lymfeklieren gefilterd, daarom is het een belangrijk onderdeel van het afweerstelsel van het lichaam. Vrijwel alle gewervelde dieren hebben lymfe in hun lichaam.

Van waar komt dat lymfevloeistof?
Bloed in de bloedvaten is eiwitrijk en staat onder enige druk. Door die bloeddruk lekt er altijd wat vloeistof bij de capillaire bloedvaten (haarvaten).
Lymfecapillairen gaan over in lymfebanen die uiteindelijk samenkomen in lymfeknopen, deze zijn gelegen in de hals, in de buikholte, aan het sleutelbeen, onder de oksels, in de liezen etc. Uiteindelijk stroomt alle lymfe via twee grote gemeenschappelijke lymfevaten in de vena cava superior. Dit grote lymfevat mondt achter het sleutelbeen uit in de bovenste holle ader waardoor de gezuiverde lymfe uiteindelijk weer in de bloedsomloop terecht komt. Het linker verzamelvat is veel groter dan het rechter omdat het ook alle lymfe afkomstig uit beide benen verwerkt.

De belangrijkste functies van het lymfatisch systeem zijn de weefseldrainage, de vetabsorptie uit de dunne darm en de afweer